سبد خرید ( 0 )
هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

دم کرده یا دمنوش

دم کرده بهترین و با ارزش ترین روش طرز تهیه ی گیاهان دارویی است. زیرا اکثرا مهم ترین مواد موثره گیاهی با جوشیدن نابود می شود.
در این روش مقدار تعیین شده ای از یک گیاه خرد شده را با یک فنجان آب جوش (حداکثر یک لیتر) مخلوط میکنیم و هم میزنیم سپس روی ظرف را میپوشانیم تا یک ربع الی نیم ساعت دم بکشد سپس آن را صاف میکنیم.
 (۳۰ گرم گیاه خشک شده یا ۷۵ گرم گیاه تازه در ۵۰۰ میلی لیتر آب)

جوشانده

این روش جهت بافت های سخت گیاهی نظیر ریشه، پوست تنه ی درخت و برخی میوه ها مناسب است. در این روش گیاه خورد شده در آب سرد ریخته می شود و بر روی حرارت قرار می گیرد تا به جوش آید و پس از به جوش آمدن معمولا تا زمانی که یک سوم آب کاهش یابد جوشیدن ادامه می یابد.
 ( ۳۰گرم گیاه خشک یا ۶۰ گرم گیاه تازه در ۷۵۰ میلی لیتر آب که پس از جوشیدن به حدود ۵۰۰ میلی لیتر کاهش می یابد)


نکات لازم در تهیه ی جوشانده ها و دم کرده ها :

 
1.در تهیه ی جوشانده ها باید عضو گیاه را در ظرف محتوی آب سرد وارد نمود و سپس گرمای آب را به مرحله ی جوشاندن رساند.
2.محلول های حاصل از جوشیدن یا دم کردن، بهتر است به حالت خالص و در غیر این صورت، پس از شیرین کردن با قند یا عسل مصرف شود.
3.اگر برای جوشاندن گیاه، زمان معینی ذکر نشده باشد باید پس از آن که محلول به مدت ۲ دقیقه جوشید آن را از گرما دور کرد و برای مدتی که تعیین گردیده به حال خود گذاشت تا دم نماید.
4.مدت جوشاندن ریشه، ساقه و پوست گیاهان ۵ تا ۱۰ دقیقه (گاهی بیشتر) است.
5.دم کردن بیشتر در موارد گل آذین، سرشاخه گلدار و مخصوصا گل انجام می گیرد.
6.در تهیه ی جوشانده ها، دم کرده ها و خیسانده ها هرگز نباید از ظروف فلزی استفاده کرد.
7.در تهیه ی جوشانده ها و دم کرده های گیاهی، می توان یک گیاه دارویی معین را اعم از آنکه به حالت تازه یا خشک شده باشد، به مقادیر مساوی به کار برد زیرا اگر گیاه تازه به علت داشتن آب، وزن بیشتری دارد در عوض مواد موثره آن، فعال تر اثر میکند بطوری که اثر درمانی تقریبا برابر با نوع خشک شده ظاهر می شود.